Winterswijkseweg 47
 7141 DM Groenlo

.

De Stoomhoutzagerij NAHUIS heeft vele jaren achtereen gedraaid, totdat er plotseling een einde aan kwam, echter ....niet voor lang.
Dankzij het initiatief en het enthousiasme van vele instanties, particulieren, de familie NAHUIS en de Houthandel en Zagerij NIJENHUIS & HENDRIKSEN B.V. is de "oude stoomhoutzagerij" als een werkend museum opnieuw tot leven gekomen.
.


.
In de zagerij staan nog de beide oude zaagramen opgesteld. De aandrijfas loopt in zijn volle lengte onder het bedrijf door en is bij elke machine voorzien van een aandrijfschijf met drijfriemen. Een verticaal en een horizontaal zaagraam worden hiermee aangedreven.
.
Naast de stoomhoutzagerij is een uit 1910 afkomstige houtdroogloods in ere hersteld. In deze loods staan allerlei machines opgesteld, die tientallen jaren dienst hebben gedaan bij de houtbewerking in de timmerwerkplaatsen.
Op de eerste verdieping staan honderden handwerktuigen opgesteld, zoals rijschaven, beitels, boren en tientallen
profielschaven.
.


 .


 .


 .
NAAR BOVEN

.

.
Een aantal keren per jaar is het museum voor het publiek geopend.
U kunt dan met uw eigen ogen zien hoe al 100 jaar met deze machines gewerkt wordt. Alles zal in vol bedrijf zijn. Een herkenning voor de ouderen, een belevenis voor de jongeren!
In overleg kan er een extra draaidag georganiseerd worden waarbij de installatie onder stoom gebracht wordt. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de groepsgrootte, op aanvraag.
.

Bezoekadres:
Winterswijkseweg 47
 7141 DM Groenlo

.
info: (0544) 463489
Postadres
De Horst 13
 7141 DG Groenlo
http://stoomzagerij.nl/
 

NAAR BOVEN