Langhaagweg 5
 6171BR Stein

.
Dit museum is alleen op afspraak geopend.
Een museum begin je niet. Dat is er voordat je er erg in hebt. Is de ervaring van Jack (49) en Petra Bervoets-Muris (48) uit Stein. Hun DDR Museum Limburg is inmiddels te klein.
Op de oprit staat een Oost-Duitse politieauto met zwaailicht en sirene. De Wartburg, zo heet het merk, wordt vergezeld van een bont Trabantje, liefkozend Trabbi genoemd, destijds. Nog zo’ n museumstuk uit de DDR.
.

.
Bij Jack en Petra Bervoets in Stein maakt de bezoeker een tijdreis naar de Koude Oorlog die resulteerde in een splitsing van Duitsland.
Fascinatie
De kapitalistische Bundesrepublik Deutschland (BRD) versus de communistische Deutsche Demokratische Republik (DDR), met in Berlijn de onwrikbare Muur als scheidslijn. De Muur viel toch, in 1989.
.
.
.
Het was het begin van de fascinatie van Petra voor Oost-Duitsland. "Ik was 20 jaar destijds. Ik zag de volksopstand op televisie, de val van de Muur en blije mensen in Trabantjes.
Wat een leuke autootjes, dacht ik. Mijn vader vertelde over hoe het leven was in de DDR. Dat mensen moesten opletten wat ze vertelden, niet vrij konden reizen en voor hun boodschappen in lange rijen in de winkels moesten staan.”
.


.


.
 .
NAAR BOVEN

.

.
Dit museum is alleen op afspraak geopend.
Vanaf 27 oktober is DDR Museum Limburg gesloten tot 1 april 2019 i.v.m wintertijd
.
DDR Museum Limburg
 Langhaagweg 5
 6171BR Stein

.
tel 06-13469565
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
facebook.com/ddr.museum.limburg
 

NAAR BOVEN