Vosbergerlaan 35
9761 TJ Eelde

.
Museum Vosbergen toont muziekinstrumenten in historisch perspectief en is gevestigd in een statige villa in het fraaie landgoed Vosbergen.
De ca 800 instrumenten zijn gedurende meer dan zestig jaar verzameld en gerestaureerd door Dick Verel, die samen met zijn echtgenote Rieteke het museum tot stand bracht.
.

.
De collectie omvat onder meer westerse instrumenten, waaronder volksinstrumenten, niet-westerse- en automatische instrumenten.
Bijzondere stukken uit de collectie zijn: een Griekse aulos (dubbelklarinet) uit ca. 500 v.C., een Egyptische fluit uit ca. 100 v.C, barokklarinetten van omstreeks 1730, serpenten, ophicleïdes, een tromba marina en draailieren.
In de galerie worden werken verkocht van bekende en bevriende kunstenaars
.

.
Regelmatig (ca. twee keer per maand) worden in het museum concerten georganiseerd van meestal jonge professionele musici. Vele genres komen daarbij aan bod: klassiek, jazz, volksmuziek, salonmuziek etc.
Voor alle concerten geldt dat het raadzaam is van tevoren te bespreken.


Het landgoed Vosbergen is de schepping van het echtpaar Kraus-Groeneveld, dat in 1890 een boerderij kocht met wat “wandelbos”. De boerderij werd in de loop van een halve eeuw uitgebouwd tot de huidige villa en het landgoed tot zijn huidige omvang van 110 ha.
 .

.
.
Openingstijden
Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag 10.30 - 17.00 uur
Groepen op afspraak ook op andere dagen.
.
Museum Vosbergen Muziekinstrumenten
Dick & Rieteke Verel
Vosbergerlaan 35
9761 TJ Eelde

.
tel 050 308 12 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museumvosbergen.nl
 
NAAR BOVEN