Borgercompagniesterweg 44-46
9632 TD Borgercompagnie

.
Bed and Breakfast Museum.
In 1993 is kunstmuseum Lammert Boerma in de Borgercompagnie ( Groningen)  geopend, dat is destijds door beeldend kunstenaars Janke Steneker en Lammert Boerma gedaan.
In feite wordt getoond, het leven, werk en wonen kortom het functioneren als kunstenaar. Een soort hedendaags Rubens-Rembrandt huis, met het verschil dat deze kunstenaar nog leeft tussen zijn zelfgemaakte schilderijen.
.

.
De vaak grote schilderijen vormen een mengeling van realistisch-surrealistisch en symbolische tendensen. De mens is in zijn kunstwerken dikwijls naakt wat kwetsbaarheid voorstelt, overgeleverd aan het vaak zelfopgeroepen lot. Thema's in zijn schilderijen zijn bijvoorbeeld: de vergankelijkheid, machtstructuren, confrontaties en afhankelijke tussen de mens en techniek, religie en erotiek.
Janke Steneker heeft veelal symbolische abstracte schilderijen.
.

.
Wij van museum Lammert Boerma bieden de gelegenheid om te overnachten midden in de kunst in ons museum middels een speciale Bed and Breakfast in de provincie Groningen. U overnacht in kamers die zijn voorzien van schilderijen en andere kunst werken die tot de collectie van het museum behoren.
We hebben bij museum Lammert Boerma ook Bed and Breakfast speciaal voor pasgetrouwde stelletjes in een bruidsuite inclusief champagne-ontbijt
Voor Contact betreffend ons speciale Bed and Breakfast kunt u mailen of bellen.
.
Bed and breakfast is het gehele jaar mogelijk.
Openingstijden museum :
donderdag, vrijdag en zondag van 12.00 - 18.00
eventueel buiten deze dagen op afspraak.
Januari en februari is het museum gesloten.
.
B&B Museum Lammert Boerma
Borgercompagniesterweg 44-46
9632 TD Borgercompagnie

.
tel. 0598-393381
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museum-boerma.com/
 
NAAR BOVEN