Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

.
  Museum Voorlinden, een splinternieuw museum middenin de natuur van Wassenaar. Een museum dat zich richt op hedendaagse kunst. De collectie bestaat uit werken die door Joop van Caldenborgh zijn verzameld, beter bekend als de Caldic-collectie. Daarnaast zijn er een aantal site-specifieke werken te zien. Het museum is zelfs voorzien van een zwembad.
.

.  Hiermee wordt onderdak geboden aan een particuliere collectie moderne en hedendaagse kunst. In de afgelopen vijftig jaar is met grote toewijding in de breedte en in de diepte verzameld.
.

De collectie bevat werk van Nederlandse en internationale kunstenaars, variërend van jong talent tot gevestigde namen. De diversiteit is wat de collectie kenmerkt; met kunstwerken in uiteenlopende media, periodes en stijlen. In de loop der tijd is met veel kunstenaars een dierbare relatie opgebouwd. Zowel hun vroege als recente werk is zodoende in de collectie vertegenwoordigd.
.

.


 .
NAAR BOVEN

.


.

Naast een regelmatig veranderende selectie van werken uit de eigen collectie zullen ook drie tot vier tentoonstellingen per jaar te zien zijn in Museum Voorlinden.


. Enkele iconen uit de collectie krijgen een permanente plek in het museumgebouw, waaronder een Skyspace van James Turrell en de stalen sculptuur ‘Open Ended’ van Richard Serra.
.

Openingstijden:
Dagelijks geopend van 11 to 17 uur
Museumkaart niet geldig
.
. Museum Voorlinden
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

.
+31 (0) 70 512 1660
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://voorlinden.nl/nl/
.
.Beeldentuin Clingenbosch
Dennenlaan 9
2244 AK Wassenaar

.
+31 (0) 70 512 1660
http://voorlinden.nl/nl/
 .

NAAR BOVEN