s Gravenhof 4
7201 DN Zutphen

.
Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van Zutphen en de Graafschap (de huidige Achterhoek) verzamelt en op originele wijze in beeld brengt.
Ontdek ‘Het Verhaal van Zutphen’, een van de oudste steden van Nederland, aan de hand van bijzondere objecten uit de museale, archeologische en archiefcollecties.
.

.
Tijdens een wandeling door de tijd, wisselen hoogtepunten en dieptepunten elkaar af zoals de Hanzetijd – die Zutphen de bijnaam ‘De Rijkste’ bezorgde –  en de gewelddadige Tachtigjarige Oorlog. De pracht en praal van de Gelderse adel wordt getoond, waaronder het beroemde ‘Zutphens Zilver’, maar ook de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog.
.

.
Opvallend zijn de objecten die tot de oudste van Nederland behoren, zoals het ‘oudste horloge’ (de Zutphense kwadrant uit 1300), het ‘oudste stripverhaal’ (de Maan- en klaagbrief uit 1493) en de ‘oudste foto’ uit 1839.
Naast de vaste collectie, besteedt het Stedelijk Museum Zutphen aandacht aan historische en actuele onderwerpen, oude meesters en (lokaal) talent in prikkelende wisseltentoonstellingen.
.


.


.
 .
NAAR BOVEN

.

.
OPENINGSTIJDEN
Dinsdag t/m Zondag 11.00 17.00
Maandag Gesloten
.
Stedelijk Museum Zutphen
s Gravenhof 4
7201 DN Zutphen

.
tel 0575 516 878
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.museazutphen.nl
 

NAAR BOVEN