Kerkhof 3
7201 DM Zutphen

 .
De kerk werd vanaf de elfde eeuw gebouwd en is sindsdien altijd in gebruik geweest. Binnen loop je door een van de grootste verzamelingen vijftiende-eeuwse muur- en gewelfschilderingen in Nederland waarvan de oudste omstreeks 1400 zijn aangebracht.
De kleurrijke schilderingen vertellen over Bijbelse gebeurtenissen, mysterieuze sibillen, moedige heiligen en rijke stinkerds. Na al die eeuwen zijn ze nog altijd prachtig.
.

.
Het Bader-orgel, met maar liefst 2400 orgelpijpen, behoort tot de top 5 van de Nederlandse kerkorgels. Regelmatig vullen de prachtige Renaissance-klanken van dit instrument de kerk.
.

Via de kerk kan je de Librije bezoeken, de unieke zestiende-eeuwse kettingbibliotheek. Daarvan zijn er nog twee in heel Europa. Deze “openbare leeszaal” bevat kostbare boeken: zoals het werk van Copernicus, Erasmus en de eerste Nederlandse Statenbijbel.
 

Grootste Museum van Nederland
De Walburgiskerk maakt deel uit van een nieuw landelijk religieus erfgoed initiatief. Museum Catharijneconvent, veertien kerken en twee synagogen staan aan de basis van dit bijzondere project. De verborgen topkunst van Nederland wordt zo toegankelijk gemaakt voor iedereen.
Neem voor alle deelnemers een kijkje op
https://www.grootstemuseum.nl
.


 .


.
 .
NAAR BOVEN

.

.
Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 11.00-17.00
Zondag  13.00-17.00
Gesloten op Maandagen
.
De Walburgiskerk
Kerkhof 3
7201 DM Zutphen

 .
T 0575 54 70 58
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.walburgiskerk.nl/
https://www.grootstemuseum.nl
 

NAAR BOVEN