Majoor van Swietenlaan 1a
8382 CE Frederiksoord

.
Zie – Beleef- Verwonder
Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef het unieke verhaal van Generaal Johannes van den Bosch die met een ambitieus plan de armoede in Nederland wilde bestrijden door het stichten van landbouwkoloniën.
.
In het nieuwe Museum De Proefkolonie in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten die in 1818 vanuit Holland naar de Vrije Koloniën van Weldadigheid afreisden een nieuwe toekomst tegemoet. Ervaar hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis!
.

.
De Proefkolonie betreft 4 dorpen en 2 buurtschappen die gezien hun cultuurhistorische en toeristische samenhang onder die naam als één geheel worden gepromoot, hoewel de kernen niet aaneengesloten liggen.
Een gids verzorgt rondritten met de Kolonietram.
.
Vanuit het museum nodigen vele wandel- en fietsroutes vervolgens uit, de bijzondere historische erfenis terug te vinden in het landschap.
.

.
Ga op ontdekkingstocht en ontdek de vele monumenten, zoals koloniehuisjes, het kerkje, de mandenmakerij tot de bosbouwschool en tuinbouwschool. Er gaat een wereld open!
Niet voor niets is het gebied genomineerd voor de Werelderfgoed Status.
.
WINKEL
Over de Koloniën van Weldadigheid zijn vele boeken geschreven. In onze museumwinkel treft u een grote collectie aan. Daarnaast is er een ruime keuze souvenirs en streekproducten.
.


.


 
 .
NAAR BOVEN

.

.
Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur
In de schoolvakanties ook op maandagen geopend
.
.
.
Huis van Weldadigheid
Museum de Proefkolonie
Majoor van Swietenlaan 1a
8382 CE Frederiksoord

.
tel 0521 – 725980
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://proefkolonie.nl
 
NAAR BOVEN