Museumpark 11
 3015 CB Rotterdam

.
Woonhuisambiance met museale uitstraling.
Het Chabot Museum is een toonaangevend instituut op het gebied aan expressionistische kunst gelegen in het Rotterdamse Museumpark. Bezoekers maken hier kennis met de monumentale werken van Henk Chabot (1894-1949) en zijn tijdgenoten. Kunst in de beslotenheid van een woonkamer: verleidelijk intiem en hoogstpersoonlijk.
.

Het Chabot Museum is sinds 1993 gehuisvest in een markante witte villa aan het Museumpark in Rotterdam. Het pand is in 1938 gebouwd als woonhuis door de architecten G.W. Baas en L. Stokla. Het biedt nu onderdak aan een bijzondere collectie werken van de schilder/ beeldhouwer Henk Chabot. 
.
Door middel van wisselende exposities probeert het museum een beeld te schetsen van de veelzijdigheid van deze Nederlandse kunstenaar.

Met Chabot in het weekend naar de Van Nelle Fabriek?

Stap na een bezoek aan het Chabot Museum de gratis tourbus op en laat je meenemen naar een andere architectonische parel van het Nieuwe Bouwen: de Van Nelle Fabriek.
Hier krijg je een exclusieve rondleiding door een ervaren gids van Urban Guides en kom je alles te weten over de fabriek zelf, de architectuur, ontwikkelingen en de unieke combinatie van licht, lucht en ruimte.

Koop hier je tickets.
.

.

 
NAAR BOVEN

.
Chabot in de film
Op YouTube is nu de film Land van Chabot te zien.
Deze film toont het leven en werk van Chabot, aan de hand van bijzondere ontmoetingen op locatie met mensen die Chabot gekend hebben.
Ook is er een kleine clip uit De Voetballer te bekijken, een film die zich centreert rondom het gelijknamige beeld van Henk Chabot, dat in het Stadion Feijenoord staat.
.
Openingstijden
Di - za 11:00 - 17:00
Zo 12:00 - 17:00
Maan- en feestdagen gesloten

Chabot Museum
Museumpark 11
 3015 CB Rotterdam

.
tel: 0104363713
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.chabotmuseum.nl
 
NAAR BOVEN