Féronstrée 136
4000 Liège

.
Het Grand Curtius dat in maart 2009, na een jarenlange verbouwing, voor het publiek geopend werd, is gelegen in het historisch hart van Luik aan de oever van de Maas. Het is een van de belangrijkste centra onder de Luikse musea.
Het publiek kan meer dan 500.000 jaar geschiedenis ontdekken via collecties die voorheen verspreid waren over verschillende musea en locaties.
.
De schitterende collectie glaswerk en kristal is een van de mooiste ter wereld. Deze ademt een enorme rijkdom uit, want zij bestrijkt alle perioden uit de geschiedenis vanaf de Oudheid en alle kunststijlen.
.

.
De afdeling Wapens van het Grand Curtius is de opvolger van het Wapenmuseum. Het bergt een paar duizend vuurwapens, maar ook blanke wapens, niet alleen afkomstig uit Luik, als belangrijk productiecentrum,  maar ook uit andere gebieden wereldwijd.
.
De afdeling Religieuze kunst en Maaslandse kunst bestaat gedeeltelijk uit de erfenis van het Musée d’Art religieux et d’Art mosan, dat zelf voortkomt uit het voormalige museum van het bisdom Luik
.

 

huis

.

Iedere 2de zondag van de maand nodigen de Musea van de Stad Luik u uit om met het gezin de rijke museumcollecties te komen ontdekken met een aangepast programma voor groot en klein.
Het museumrestaurant by MadCafé is open van 10.00 tot 18.00 uur behalve op dinsdag.
.
Openingstijden
dinsdag Closed
maandag t/m zondag 10:00-18:00
.

Le Grand Curtius
Féronstrée 136
4000 Liège

.
Tel : +32 (0)4 221 68 17
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.grandcurtius.be/nl/
 

NAAR BOVEN