Leuvehaven 1 / Maritiem District
 3011 EA Rotterdam

.
Het Maritiem Museum neemt bezoekers mee op reis door de maritieme wereld in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit de collectie die volgens kenners behoort tot de wereldtop of doe mee aan een van de vele activiteiten.
.
Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en in de werkplaatsen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.
.

foto: Marco de Swart
.
Met wisselende, eigentijdse tentoonstellingen nemen we jong en oud mee op reis door ons maritieme heden en verleden. We vertellen verhalen, pronken met de topstukken uit onze vooraanstaande collectie en dagen bezoekers uit mee te doen aan een van de vele activiteiten.

PERMANENT
Offshore Experience
Ga in de 'Offshore Experience' (advies 8+) mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren.
.
.
PERMANENT

Bestemming Havenstad
Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa. Rotterdammers nemen je mee in hun verhalen over diverse plekken in de stad, die onmiskenbaar gevormd zijn door de invloed van de haven. Deze expositie is een reis door de tijd, die laat zien dat stad en haven elkaar beïnvloeden en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
.


 .


.
 
NAAR BOVEN

volg ons op
INSTAGRAM
.

.
PERMANENT
Schepen, kranen en werkplaatsen
Het Maritiem Museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland, daar waar de haven van Rotterdam ooit begon. Stap aan boord bij bijzondere schepen en kranen en vaar mee. Je leert hier hoe een schip in elkaar steekt, terwijl de smid of timmerlui voor je neus aan onze museumschepen werken in de werkplaatsen en oude maritiem ambachten laten herleven.
.
WANNEER ZIJN WE OPEN?
Dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 17:00u
Zon- en feestdagen 11:00 - 17:00u
.
Gesloten op maandag, Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag.
EXTRA OPEN IN DE SCHOOLVAKANTIES
Tijdens schoolvakanties van de regio midden zijn we ook op maandag open.
.
Maritiem Museum
 Leuvehaven 1 / Maritiem District
 3011 EA Rotterdam

.
tel: 0104132680
http://www.maritiemmuseum.nl
 
 

NAAR BOVEN